Nationale Docentendag

Nationale Docentendag

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, NiNsee, en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, organiseren op vrijdag 12 januari 2024 een inspirerende studiemiddag voor docenten en leerkrachten uit het primair-, voortgezet-, MBO, HBO en WO onderwijs rondom het Nederlands trans-Atlantische slavernijverleden.

De bijeenkomst vindt  plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem De studiemiddag is kosteloos en wordt georganiseerd samen met de partners uit het Educatienetwerk Slavernijverleden*.

De keynote spreker tijdens de studiemiddag is historicus Karwan Fatah-Black. Zijn presentatie gaat over de Nederlandse koloniale geschiedenis. Daarnaast zijn er verschillende actieve workshops, o.a. over Anton de Kom, waarbij je lesmateriaal en praktische tips meekrijgt over hoe je het slavernijverleden kunt behandelen in de klas.

 Na afloop van het programma is er kans om na te praten tijdens een gezellige borrel.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Stuur een mail naar info@ninsee.nl- met vermelding van de naam van de onderwijsinstelling waar je werkzaam bent. Let op: aanmelden is verplicht!

Wegens beperkte capaciteit is het raadzaam om zo vroeg mogelijk aan te melden. Mocht je onverwachts verhinderd zijn, meld je dan af via het bovenstaand e-mailadres. Op deze manier kunnen wij andere geïnteresseerden van een plek voorzien.

 

Programma

 Inloop:                         13.00 uur

Start programma:   13.30 uur

Start borrel:               17.00 uur

 

Locatie Nederlands Openluchtmuseum: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Meld je aan, noteer deze datum in je agenda en houd onze verdere berichtgeving met de uitnodiging en het definitieve programma in de gaten.  We hopen je op vrijdag 12 januari 2024 te mogen verwelkomen!

*Het Educatienetwerk Slavernijverleden bestaat uit: Nederlands Openluchtmuseum, Amsterdam Museum, het Wereldmuseum Amsterdam, het Scheepvaartmuseum, Stadsarchief Amsterdam en het Rijksmuseum.