Bestuur

Het bestuur van het NiNsee bestaat uit:

Linda Nooitmeer, voorzitter bestuur

Linda Nooitmeer-Mulder, bestuursvoorzitter
Linda (48) is geboren in Suriname en woont sinds haar 16e in Nederland.

Linda I. Nooitmeer-Mulder BSc., is sinds januari 2017 bestuurslid van het NiNsee en sinds april 2018 in de functie van (onbezoldigd) voorzitter. Ze is lid van de inspiratieraad van de NCDR (Nationaal CoΓΆrdinator Discriminatie en Racisme), bestuurslid bij het genootschap van het Nationaal Archief, secretaris van de afdeling D66 IJsselstein en voorzitter van de (tijdelijke) beoordelingscommissie subsidieregeling slavernij- en koloniaal verleden Rotterdam. Zij was van 2006 tot 2007 PvdA-gemeenteraadslid in de gemeente Nieuwegein en voorzitter van de vrouwencommissie van het Surinaams Inspraak Orgaan. Zij was ook lid van de Raad van Toezicht van het Cultuurhuis Kanaleneiland. Linda heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en is in het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig finance manager in zowel de private als overheidssector.

dr. Martin Verbeet, penningmeester
Dr. Martin Ph. Verbeet, van origine moleculair bioloog, is sinds 2014 bestuurslid van het NiNsee. Hij vervult nu de functie van penningmeester. Van 2005 tot 2013 was hij adviseur NiNsee-stuurgroep slavernijherdenking en in 2013 lid van de regiegroep die zich bezighield met de Herdenking en Viering van 150 jaar afschaffing slavernij. Van 2002 tot 2014 was hij stadsdeelvoorzitter/ wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Oost en gemeenteraadslid.

Marian Markelo, bestuurslid
Marian Markelo is sinds 2014 bestuurslid van het NiNsee. Zij was kerndocent bij het ROC Mondriaan en van huis uit verpleegkundige en is actief in het algemeen welzijnswerk in Den Haag en Rotterdam. Daarnaast is zij 35 jaar actief als traditionele winti priesteres. Zij was ook lid van de stuurgroep die zich bezighield met de Herdenking en Viering van 150 jaar afschaffing slavernij.

Wendeline Flores, bestuurslid
Wendeline J.I. Flores Msc, is sinds juni 2018 lid van het bestuur van NiNsee. Zij is Conservator Caribisch gebied en Koloniale geschiedenis bij het Nationaal Museum voor Wereldculturen. In 2011 heeft zij als historica in opdracht van het NiNsee studenten begeleid en een rondleiding verzorgd over het slavernijverleden in Amsterdam. Zij was van 2013 tot 2014 lid van de werkgroep Nationale Jongeren Raad van de UNESCO.

Ruben Severina, bestuurslid
Ruben Severina is sinds maart 2022 bestuurslid van het NiNsee. Hij heeft zich met de stichting SPLIKA ingezet voor de bevordering van het Papiamento, vervolgens was hij jarenlang voorzitter van het MAAPP, het platform voor de maatschappelijke participatie van Antillianen en Arubanen in Nederland. Ook zat Ruben Severina enige tijd voor de PvdA in de gemeenteraad van Zoetermeer. Thans is hij thans voorzitter van de Raad van Toezicht van Ocan. Ruben was lid van het Adviescollege Dialooggroep Slavernijverleden.

Directie

Urwin Vyent, directie

Drs. Urwin C. Vyent, is sinds februari 2018 directeur van het NiNsee. Van 2010 tot februari 2018 was hij in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost politiek bestuurder. Tussen 2005 en 2013 heeft hij in het kader van de 1 juli Herdenking, de Keti Koti maand en de Keti Koti Viering een adviserende rol binnen het NiNsee gehad.

 

Staf

Ben Brown, projectleider Herdenkingsjaar 2023/2024

Naast projectleider van de herdenkingsprogramma vanuit NiNsee is hij ook procesregisseur bij het Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Toeslagen Affaire vanuit VNG. Daarnaast is hij Bestuurskundige en heeft verschillende bestuur- en politieke functies bekleed. Brown: “Met veel enthousiasme zoek ik, samen met lokale overheden, instellingen, bevolkingsgroepen en/of individuen, naar nieuwe perspectieven om vorm te geven aan de veranderende samenleving van nu. Ik ga uit van kansen, positieve energie en de eigen kracht van mensen. Ik verlies hierbij de grenzen van actief burgerschap niet uit het oog. Verder ben ik sterk in trauma- en cultuursensitief werken vanuit meerzijdig gerichte partijdigheid.