Vlaggen protocol op Keti Koti in Amsterdam aangepast

Vlaggen protocol op Keti Koti in Amsterdam aangepast

Op Keti Koti zullen er flink wat vlaggen gehesen worden op het stadhuis in Amsterdam. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse vlag voortaan gehesen wordt. Daar komen nu ook de Surinaamse vlag en de vlaggen van Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius, Sint-Maarten en Aruba bij.

Burgemeester Halsema en wethouder Meliani vullen daarmee een wens in van de stadsdeelcommissie en het dagelijks bestuur in Zuidoost, die in het voorjaar een brief naar het stadhuis hadden gestuurd. Volgens PvdA-stadsdeelpoliticus Moenira Luqman kan dit bijdragen aan erkenning, herstel en reparatie en voor verbinding zorgen in de stad. In een raadscommissie kwam de toezegging van burgemeester Halsema.

Niet alleen de vlag van Suriname wordt toegevoegd, ook de vlaggen van Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius, Sint-Maarten en Aruba worden gehesen. Tot nog toe werd de Nederlandse vlag op rijksgebouwen alleen gehesen op dagen als Koningsdag, Bevrijdingsdag en Veteranendag. In Amsterdam komt daar vanaf 1 juli dus Keti Koti bij.