Terugblik: Tula Herdenkingsconcert

Terugblik: Tula Herdenkingsconcert

Op het Tula Herdenkingsconcert in het ITA werd 20 augustus een muzikaal eerbetoon gebracht aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula. De avond was een betoverende muzikale ervaring met unieke muzikale iconen als de hoeders van het Afro-Curaçaose muzikale erfgoed. Het herdenkingsconcert werd gecureerd door muzikant en componist Vernon Chatlein.

Als meester in de percussie brengt Vernon een kleurrijk palet aan stijlen mee in het optreden ‘E Forsa T’ei – De kracht is er’. Het muzikale programma is een ode ‘de kracht van de vrouw’ en in het bijzonder aan de voorouder Joceline Clemencia. Tijdens het concert nam Vernon ook twee ‘special guest’ artiesten mee; Elia Isenia, dé legendarische zangeres uit Curaçao die bekend staat om haar historische liederen over het eiland en om haar krachtige, volle stem.

De andere speciale gast was singer-songwriter Izaline Calister. Als geen ander combineert Izaline de oorspronkelijke muziek van Curaçao met uiteenlopende muzikale stromingen. Izaline is in 2009 bekroond met een Edison award en tijdens de Nationale Herdenking op 1 juli – Keti Koti- in het Oosterpark verzorgde ze bovendien de opening van de ceremonie.

Vernon bracht ook zijn eigen band mee; ‘Chatlein i su Zumbi’. De samenstelling van de band bestaat uit muzikanten die de mysterieuze ‘Muzik di Zumbi’ transformeren naar een moderne uiting van Afro-Curaçaose jazz en geïmproviseerde muziek.

 

Fotocredit: Isaac Owusu