Terugblik: symposium Reclaiming the Narrative

Terugblik: symposium Reclaiming the Narrative

Op vrijdag 2 juni organiseerde het NiNsee het symposium Reclaiming the Narrative in de Jaarbeurs Utrecht. Dit bijzondere evenement markeerde officieel het begin van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en bracht een onvergetelijk en waardevolle dag voort.

Het symposium bood een podium aan diverse internationale en nationale sprekers die de verschillende effecten en nasleep van het trans-Atlantische slavernijverleden belichtten. Maar wat dit evenement werkelijk speciaal maakte, was de prominente rol die werd toegekend aan de stemmen en perspectieven van nazaten van tot slaafgemaakten. Hun verhalen, ervaringen en inzichten stonden centraal en raakten de harten van alle aanwezigen.

In de zaal bruiste het van energie terwijl de sprekers, vol passie en deskundigheid, het publiek meenamen in de actuele gevolgen van het trans-Atlantische slavernijverleden. Elk woord, elke anekdote en elke presentatie droeg bij aan een dieper begrip en bewustzijn van deze erfenis. Nieuwe perspectieven werden geopend, stereotyperende beelden werden uitgedaagd en bruggen werden geslagen tussen diverse gemeenschappen.

Voor degenen die niet aanwezig konden zijn op deze gedenkwaardige dag, is er een  livestream beschikbaar waarin u de bezielende momenten van het symposium toch kunt beleven. Duik opnieuw in de levendige discussies, krachtige verhalen en hoopvolle visies van de verschillende sprekers. De sfeercompilatie van het symposium bekijk hieronder in het videoverslag.