Surinaamse geboorteakten vóór en dóór het publiek nu online

Surinaamse geboorteakten vóór en dóór het publiek nu online

Het eerste deel van de database van de Burgerlijke Stand van Suriname staat nu online op de website van het Nationaal Archief Suriname. Het gaat om geboorteaangiften die in Paramaribo zijn gedaan tussen 1828 en 1921. Hiermee wordt het veel eenvoudiger voor mensen met Surinaamse voorouders om hun familiegeschiedenis uit te pluizen.

De online publicatie was mogelijk dankzij de samenwerking tussen de Historische Database Suriname en de Cariben, het Nationaal Archief Suriname en de inzet van honderden vrijwilligers die samen ruim 63.000 geboorteakten hebben ingevoerd in een database.

Sinds 2017 werkt de Historische Database van Suriname en de Cariben aan de online publicatie van bevolkingsarchieven van Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen. In 2018/2019 werden de Surinaamse slavenregisters al online gepubliceerd. Met de Burgerlijke Stand wordt het mogelijk om de levens van de Surinaamse inwoners na de slavernijperiode te onderzoeken. Dat betekent dat ook Surinamers met voorouders die als contractarbeiders uit India, Indonesië of China kwamen meer te weten kunnen komen over hun familiegeschiedenis.

Lees hier meer.