Kijk terug: Keti Koti livestreams 2021

Kijk terug: Keti Koti livestreams 2021

16 aug 2021
Auteur: NiNsee

Kijk terug naar enkele bijzondere livestreams van 2021: Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden, Tula herdenking en History in Concert: terugkijken.

Wilt u meer zien: check NiNsee op YouTube.

Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden
Historisch moment tijdens de herdenking was de excuses van Burgemeester Femke Halsema namens de gemeente Amsterdam:

“Het is tijd om het grote onrecht van de koloniale slavernij te metselen in de identiteit van onze stad.”

Halsema stelde in haar herdenkingsspeech onder meer dat de slavernij op meerdere manieren een erfenis heeft achtergelaten in de stad. “Groots en zichtbaar in de historische grachtengordel en de rijkdom van kunst. Veel minder zichtbaar – en lange tijd genegeerd – in de uitbuiting toen en de ongelijkheid van nu. De stadsbestuurders en regenten die destijds uit winstbejag en machtshonger deelnamen aan de handel in tot slaafgemaakten, verankerden daarmee ook een systeem van onderdrukking op basis van huidskleur en ras. Het verleden waaruit onze stad ook nu nog haar onmiskenbare handelsgeest put is dan ook ondeelbaar met het hardnekkige en nog altijd woekerende racisme.”

Bekijk de speech van Linda Nooitmeer, voorzitter bestuur NiNsee:

Tula herdenking – Talkshow
Op 17 augustus 2021 organiseerde het NiNsee een talkshow in het kader van de jaarlijkse Tula Herdenking.

 

History in Concert: terugkijken
Kijk terug naar de derde editie van ‘History in Concert’ georganiseerd door De Canon van Nederland en het NiNSee. Een avond met muziek, dans en spoken word, dit keer in het teken van Keti Koti.

Met optredens van verschillende artiesten waaronder Jada Faith & Quinn Soular, Vernon Chatlein, Berget Lewis, Black Harmony, ZO! Gospel Choir, Junadry Leocaria . Monologen van Aminata Caïro, P.h.D., Griselda Molemans en Rene Violenus (gevolmachtigde minister van Sint-Maarten). Presentatie Jörgen Tjon A Fon. Hun persoonlijke verhalen worden gekoppeld aan historische verhalen uit de Canon van Nederland.