Tula lezing 2022: Lionel Martijn

Lezing
Datum van en tot
17 aug, 2022
Organisatie
NiNsee
Locatie
Stadsarchief Amsterdam
Plaats
Amsterdam

De Tula Lezing wordt dit jaar verzorgd door Lionel Martijn, de directeur van de Stichting Ocan, de organisatie voor Caribische Nederlanders. Toegang is gratis.

 

Martijn is een ervaren bestuurder, heeft ruime ervaring op het gebied van Human Resource Management en is werkzaam geweest in de bank- en verzekeringssector. Van 2015 - 2022 was Martijn actief als waterschapbestuurder bij het Waterschap Hollandse Delta.

 

Martijn is een kenner van de Nederlandse Caribische gemeenschap en een voormalig bestuurslid van de Stichting Bevordering Welzijn Antillianen en Arubanen (SWA). Verder heeft hij zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in grootstedelijke vraagstukken en zich, onder meer, gericht op thema's zoals diversiteit en inclusiviteit.  

 

De Tula Lezing is een eerbetoon aan de Curaçaose vrijheid- en verzetsstrijder Tula (ook bekend onder de naam Rigaud). Op 17 augustus 1795 was hij de leider van de grootste opstand van tot slaafgemaakten in de geschiedenis van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Na verraad werd Tula in oktober van hetzelfde jaar ter dood veroordeeld, geëxecuteerd en onthoofd door de Nederlandse koloniale autoriteiten. Zijn daden hebben een onmiskenbare invloed gehad op de emancipatie van slaafgemaakten en hun nazaten op Curaçao en de overige eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen.

 

Evenement: Tula lezing

Keynote-speaker: Lionel Martijn – directeur Ocan

Toegang: Gratis

Datum: 17 augustus 2022

Tijd: 19.00 tot 20.00 uur

Plaats: Stadsarchief Amsterdam

Adres: Vijzelstraat 32

Tula