Theatervoorstelling 'Ik zeg toch sorry' | Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt 

Theater
Datum van en tot
12 okt, 2022 - 18 dec, 2022
Organisatie
Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt
Locatie
Nederland
Plaats
Diversen

Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt maken voorstelling over Keti Koti en wie excuses moet maken voor het slavernijverleden: 'Ik zeg toch sorry'.

Theatertournee tot en met 18 december

In een tijd waarin steeds meer gemeenten en organisaties openlijk excuses aanbieden voor het slavernijverleden of hun eigen rol in deze periode laten onderzoeken, richten Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt hun blik op deze periode in de geschiedenis, waarin de rollen schrijnend verdeeld waren en nog steeds zijn. En waarom blijven de excuses van de Nederlandse regering voor ons slavernijverleden uit? De première van Ik zeg toch sorry was afgelopen juni tijdens Oerol op Terschelling. Tot en met 18 december is de voorstelling te zien in de Nederlandse theaters.

>>Bekijk de speellijst

Raymi sambo

Foto: Bart Grietens

Over de voorstelling

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Want al snel blijkt dat de acteurs niet altijd raad weten met het standpunt van hun personage, laat staan met de mening van hun collega’s. Wat betekent het om anno 2022 ‘sorry’ te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit.

Credits: 

concept Raymi Sambo en Victorine Plante regie Victorine Plante tekst Erik Snel m.m.v. Raymi Sambo en Ayden Carlo spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman / Nancy Masaba, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot decorontwerp Marcel Dolman kostuumontwerp Anouk van Schie lichtontwerp Benno Barends regie-assistentie Shabnam Baqhiri productie Inez van der Werf, Eva Hermus, Noa Berndsen (stage)