Keti Koti maand

Keti Koti
Datum van en tot
01 jun, 2020 - 01 jul, 2020
Organisatie
NiNsee
Locatie
Diversen
Plaats
Amsterdam

Op 1 juni start voor het NiNsee de officiële Keti Koti maand. Met verschillende programmeringen en activiteiten staan we stil bij Keti Koti - verbroken ketenen- en de slavernijgeschiedenis.  

Door de aangepaste mogelijkheden vanwege het corona virus is de programmering dit jaar aangepast en herzien. 

Programma

1 juni | Memre Waka
De Keti Koti maand opent steevast met een Memre Waka, een herinneringstocht langs grachtenpanden in Amsterdam die een link hebben met het slavernijverleden. Stichting Eer en Herstel is de initiator van de Memre Waka. De Memre Waka is dit jaar aangepast vanwege de corona-crisis met een plechtigheid zonder publiek. De tocht word traditioneel afgesloten met een voorouderverering (plengoffer) en een proclamatie bij de plaquette voor de ambstwoning van de Burgemeester van Amsterdam. Het plengoffer wordt gedaan wordt door NiNsee-bestuurslid Marian Markelo. 

1 juni | Videoverslagen
Bij archiefinstelling Imagine IC, één van onze samenwerkende partners in Amsterdam Zuidoost, kun je vanaf 1 juni elke week online een videoverslag vinden met verdiepende informatie rondom de slavernijgeschiedenis. Twee video’s die je meer vertellen over de traditionele kleding die de mensen toen droegen, waaronder de Saya en Koto. En een video die dieper in gaat op het slavernijverleden. Kijk voor meer info op de website ImagineIC of volg het Instagram kanaal van Imagine IC. 

5 juni | Keti Koti Maand op AT5
In juni kun je vanaf 5 juni elke vrijdag een programma vol nieuwsreportages rond de slavernij geschiedenis en de Keti Koti viering bekijken op AT5. Volg ook het Instagram kanaal van AT5 voor de laatste updates rond deze speciale uitzendingen. 

16 juni | Webinar - NiNsee Chat: Bevrijd jezelf van financiële ketens! 
Over economische kansen en economische valkuilen. Aanmelden kan via Eventbrite NiNsee of via de Facebookpagina van NiNsee. Tijdstip: 20.00 - 21.00 uur.

23 juni | Webinar - NiNsee Chat: Emancipatie van de zwarte vrouwenstem. 
Het vinden van je stem betekent het vinden van jezelf; hoe vindt er zelfreflectie plaats bij zwarte vrouwen in een omgeving waarin je niet omarmd wordt. Aanmelden kan via Eventbrite NiNsee of de Facebookpagina van NiNsee. Tijdstip: 20:00 - 21:00 uur.

24 juni | #KetiKotiChallenge
Een groep creatieve influencers zal de start afblazen van een virtuele #ketikotichallenge. Doe je mee met je familie in je meest originele keti koti-outfit? Hoe meer video’s en virale content we creëren, des te groter de digitale koto optocht op de sociale kanalen op 1 juli 2020 zal zijn! 

KetiKoti vlogs x MyDailyShotofCulture
De culturele vloggers Jennifer Muntslag (JNM@instagram) en Smita James (SJPOET @instagram) nemen op geheel eigen creatieve wijze de Keti Koti traditie onder de loep. De vlogs zijn te bekijken via  het Youtube kanaal van MyDailyShotofCulture. Volg ook het Instagram account van MyDailyShotofCulture voor de laatste updates rond de Keti Koti vlogs. 

30 juni | Keti Koti Lezing met historicus en auteur Karwan Fatah-Black
De jaarlijks terugkerende Keti Koti Lezing heeft als titel ‘Waar de ketenen begonnen te breken: de in Nederland vergeten afschaffing van 1793’. Dit jaar is de Keti Koti Lezing via de livestream te volgen op de website van Pakhuis de Zwijger. Aanmelden kan via de facebookpagina van Pakhuis de Zwijger.  De Keti Koti Lezing is van 20.30uur tot 21.30uur ( ook live te volgen via de kanalen van AT5, website NiNsee en Facebookpagina NiNsee) 

1 juli | Nationale Herdenking Afschaffing Nederlands Slavernijverleden
Dit jaar zonder publiek en in aangepaste vorm: live te volgen op NPO1 van 13.00uur tot 14.25uur. ( een uitgebreid programma overzicht binnenkort op www.ninsee.nl en Facebook NiNsee) 

1 juli | Keti Koti Talkshow AT5 op de kanalen van AT5

Mini-documentaire van de Landelijke Comités NiNsee (onder andere te zien via de social kanalen van NiNsee Youtube, Facebook en Instagram)