Docentendag 2023

Docentendag 2023

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis,NiNsee, en het Stadsarchief Amsterdam, organiseren op 22 november in samenwerking met de partners uit het Educatienetwerk Slavernijverleden* een inspirerende studiemiddag die gratis beschikbaar is voor docenten en leerkrachten uit het primair-, en voortgezet onderwijs rondom het Nederlands trans-Atlantische slavernijverleden.

Tijdens deze studiemiddag spijker je je kennis bij middels een minicollege van Mark Ponte, historicus en conservator van het Stadsarchief Amsterdam. Hij zal onze kennis over het slavernijverleden bijspijkeren in een mini-college, gerelateerd aan de expositie Famiri Familie die op dit moment in het Stadsarchief Amsterdam is te zien. Er zijn verschillende actieve workshops, waarin je lesmateriaal en praktische tips meekrijgt over hoe je het slavernijverleden kunt behandelen in de klas.

Na afloop van het programma is er kans om na te praten tijdens een gezellige borrel in Café de Bazel die start om 17.15 uur.

 

AANMELDEN

Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar: b.vanderdrift@ninsee.nl met vermelding van de naam van de onderwijsinstelling waar je werkzaam bent.

Wegens beperkte capaciteit is het raadzaam om zo vroeg mogelijk aan te melden. Mocht je verhinderd zijn, meld je dan af via het bovenstaand e-mail adres. Op deze manier kunnen wij andere geïnteresseerden van een plek voorzien.

*Het Educatienetwerk Slavernijverleden bestaat uit: NiNsee, Amsterdam Museum, het Wereldmuseum Amsterdam, het Scheepvaartmuseum, Stadsarchief Amsterdam en het Rijksmuseum.

 

Datum: woensdag 22 november 2023

Locatie: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32


Docentendag programma

Inloop:  13.00 uur –  13.30 uur
Start programma:    13.30 uur
Einde programma:  17.00 uur
Start Borrel:                17.15 uur