The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winti Bal Masqué

14 oktober om17:00 - 15 oktober om02:00

 

 

 

Op zaterdagavond 14 oktober 2023 is Theater Rotterdam opnieuw het podium voor een onvergetelijke avond van een spectaculaire viering  van de Winti-cultuur samengesmolten met de traditionele Bal Masqué scène in een uniek gemaskerd dansritueel. De befaamde Wintipriesteres Marian Markelo en gerenommeerd kunstenaar Boris van Berkum slaan de handen ineen voor deze tweede editie van het Winti Bal Masqué in hartje Rotterdam. 

Het Winti Bal Masqué brengt die avond bovendien twee opmerkelijke premières met zich mee. Het theaterstuk Oost is Oost, West is West,’ is voor deze avond aangepast tot een adembenemende uitvoering door regisseur Maarten van Hinte. Het oorspronkelijk stuk (een filmscript) geschreven door verzetsstrijder Anton de Kom stamt uit de twintigste eeuw en werd in de archieven van het Literatuurmuseum ontdekt door auteur Raoul de Jong. 

Daarnaast wordt op het bal het levensgrote pronkbeeld van Mama Aisa onthuld. Mama Aisa is de hoogste winti en vertegenwoordigt Moeder Aarde, het leven en de dood. Het Winti Bal Masqué is naast een schitterend spektakel vooral ook een krachtig middel voor de rehabilitatie van de Winti-cultuur. 

De avond schittert daarnaast met verschillende optredens; het Kabra vooroudermasker, Untold theatergeroep, Wehpokamanong, Black Harmony met Sokopsalmen Banya en Susa muziek en de Kaseko dansband Konsensi samen met de Sanisa Koto Groep. 

Bezoekers zijn welkom in de onderstaande dresscodes:

Wonderfull Winti: Afro Surinaamse culturele dracht en kotomisi.

Venetian Chique: Venetiaanse maskers met een vleugje gala-glamour.

Afro-Futurisme: Laat je innerlijke Afro-superheld los in een mix van Ancient Nubia & Egypt meets Wakanda,  Carnaval, tropisch, Limburgs en Brabants

The Surreal: Duik in de wereld van het onwerkelijke en betoverende.

Het Winti Bal Masqué in Theater Rotterdam belooft een avond te worden die de zintuigen prikkelt en de geest verrijkt. Mis deze betoverende viering van kunst, cultuur en dekolonisatie niet!

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/11159/marian-markelo-en-boris-van-berkum/winti-bal-masquehttps://wintibalmasque.nl

Gegevens

Begin:
14 oktober om17:00
Einde:
15 oktober om02:00
Evenement Categorie: