The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tula Herdenkingsconcert

20 augustus om19:30 - 23:00

Met het Tula Herdenkingsconcert 2023 wordt een eerbetoon gebracht aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, die in 1795 de grootste opstand van slaafgemaakten in het Caribisch deel van het Koninkrijk leidde en hiermee onmiskenbaar bijdroeg aan de emancipatiedrang van slaafgemaakten op Curaçao en de omringende eilanden.
Het concert wordt gecureerd door de meester in percussie en compositie, Vernon Chatlein, die een kleurrijk palet aan stijlen presenteert onder de titel “E Forsa Tei” (De Kracht Is Er). Chatlein noemt het een ode aan Ancestor Joceline Clemencia en de kracht van de vrouw.
Chatlein wordt vergezeld door de legendarische Elia Isenia, bekend om haar krachtige stem en historische liederen die diepgeworteld zijn in het prachtige eiland Curaçao. “Mama Elia” weet intense emoties op te roepen en je daar te raken waar je het voelt, en de met een Edison bekroonde ongekend veelzijdige singer-songwriter Izaline Calister die traditionele muziek van Curaçao combineert met uiteenlopende muzikale stromingen.
Chatlein neemt zijn eigen band mee, Chatlein i su Zumbi, die bestaat uit uitmundende muzikanten waarmee hij de mysterieuze “Muzik di Zumbi” transformeert naar een hedendaagse uiting van Afro-Curaçaoase jazz en geimproviseerde muziek. Dit wordt een betoverende ervaring met deze unieke verzameling iconen van het Afro-Curaçaose muzikale erfgoed.

Gegevens

Datum:
20 augustus
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

ITA Amsterdam

SOCIALS