The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling ‘Slavernij. Stemmen uit het verleden’

1 juli - 6 oktober

De tentoonstelling ‘Slavernij. Stemmen uit het Verleden’ biedt een diepgaand inzicht in het familieverhaal van maker en gastcurator Winston Brandon. Zijn tot slaaf gemaakte voorouder werd van Ghana naar Suriname overgebracht.

De expositie gaat over het koloniale verleden van Nederland, met in het bijzonder de trans-Atlantische slavenhandel. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op een reis langs 5 thema’s over de achtergrond en het verloop van de slavenhandel.

Naast bekende feiten en gebeurtenissen komt informatie aan het licht die niet vaak wordt gedeeld over de slavernij.

De 5 thema’s:

  • De kleur en diversiteit van Afrika voor de slavenhandel
  • De opkomst van de slavenhandel
  • De export van tot slaaf gemaakte als product
  • De erfenis van ons slavernijverleden
  • De lange weg naar vrijheid

4 getalenteerde kunstenaars – Larissa Neslo, Elvis Chen, Quentley Barbara en Laurence Focke – maakten unieke beeldende kunstwerken voor deze tentoonstelling. Ze lieten zich inspireren door de 5 thema’s. Via hun werken reflecteren de kunstenaars op het slavernijverleden en gaan ze de dialoog aan met de bezoekers. De kunstwerken zijn het middelpunt.

Met de tentoonstelling ‘Slavernij. Stemmen uit het Verleden’ willen de makers bezoekers op unieke wijze meenemen in het verhaal van de trans-Atlantische slavenhandel én naar een toekomst waarin gelijkheid en inclusie centraal staan.

Tentoonstelling bezoeken

De tentoonstelling in provinciehuis Paviljoen Welgelegen is vanaf 1 juli tot en met 6 oktober elke werkdag te bezoeken tussen 9.00 en 17.00 uur.
Adres: Dreef 3 in Haarlem.

Keti Koti 1 juli

Tijdens Keti Koti -zaterdag 1 juli- is het provinciehuis geopend tussen 10.00 en 14.00. Inwoners en belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een rondleiding door de tentoonstelling met gastcurator Winston Brandon.

Aanmelden voor rondleiding

Scholierenprogramma

Met een schoolklas langskomen? Dat kan. We hebben een scholierenprogramma gekoppeld aan de tentoonstelling. Neem voor meer informatie contact op met Roos Copier of vraag direct een bezoek aan via onderstaande knop.

Schoolklas aanmelden

Gegevens

Begin:
1 juli
Einde:
6 oktober
Evenement Categorie: