The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Symposium: Doorwerking Doorbreken

13 maart om12:30 - 16:00

Op woensdag 13 maart 2024 organiseert Comité 30 juni / 1 juli Haarlem samen met NiNsee en Ojise Network het Symposium “Doorwerking Doorbreken”.

De #keynote lezing tijdens dit symposium wordt verzorgd door drs. Kofi Kanihene Ogun , die deskundig is op het gebied van de doorwerking van slavernij onder #nazaten uit de Afrikaanse diaspora. Ogún zal het ontstaan van de doorwerking en de hedendaagse gevolgen ervan belichten.

De overige onderdelen bestaan uit een presentatie van #Ptah en #Auset Ankh Re. Zij zullen de African Calendar presenteren, een jaarkalender gebaseerd op Afrikaanse astrologie, die de krachtige sterrenbeelden van Afrikaanse gemeenschappen viert. Daarnaast delen Mariska de Jong en N’Gutete Chacuchaamba hun ervaringen met het proces van #naamsverandering.

Het evenement, gehouden in #Provinciehuis Paviljoen Welgelegen , Dreef 3 in Haarlem, begint om 13:00 uur, met een informele inloop met soep en brood vanaf 12:30 uur. Het programma opent met een ceremoniële opening, geleid door Mariska de Jong en spoken word artiest #Atratori. Gedeputeerde Esther Rommel zal de aanwezigen verwelkomen.

We kijken ernaar uit om u daar te verwelkomen!

 

Let op: Het symposium wordt live uitgezonden en opgenomen. Met uw deelname aan dit symposium geeft u toestemming voor het maken van beeld- en filmopnames voor verslaglegging op de website of offline media door Stichting Comité 30 juni / 1 juli Haarlem en andere aanwezigen of media.

 

De foto van Kofi Ogún is gemaakt door Rob Radix in opdracht van de Goudse Post

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
12:30 - 16:00
Evenement Categorie: