The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag Nieuwe perspectieven op slavernijgeschiedenis: lokaal, nationaal en globaal

11 oktober om10:00 - 16:00

Woensdag 11 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur organiseren KITLV, IISG, NiNsee en de Universiteit van Curaçao een bijeenkomst waarin onderzoekers van meerdere slavernijverledenprojecten bij elkaar komen. Er zullen korte presentaties zijn waarin lopende en recente projecten worden toegelicht. Onder meer Joris van den Tol vertelt over het slavernijverleden van Zuid-Holland, Larissa Schulte Nordholt over het onderzoek van Wageningen University, Martin van der Linde over Overijssel, Esther Captain over het Koninklijk Huis-onderzoek en Martijn Stoutjesdijk en Bente de Leede over de rol van de kerk. Aan het einde van de dag is een panelgesprek, met onder meer Francio Guadeloupe (UvA/KITLV) en Rose Mary Allen (Universiteit van Curaçao). Lunch wordt verzorgd en er is een afsluitende borrel. Het is ook mogelijk om de studiedag online bij te wonen.

Locatie: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam, zie: https://iisg.amsterdam/nl

Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Graag voor woensdag 4 oktober 17.00 uur aanmelden bij Myrthe Kraaijenoord (kraaijenoord@kitlv.nl). Zij zal verdere informatie geven over de tijden, locatie en de online link verstrekken.

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie: