The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Roots of Carnival: A Story Of Rebellion, Resistance & Empowerment

29 juni om20:00 - 22:00

De voorstelling “Roots of Carnival”, is de eerste en enigste educatieve dinnerpresentatie en voorstelling omtrent afro-Caribisch carnaval als culturele uiting. Wij nodigen u graag uit om deze bij te wonen en/of de inhoud in uw nieuwsberichten mede te delen.

Deze bijzondere productie biedt namelijk een diepgaand en respectvol inzicht in de ware essentie van het carnaval en dient als tegenreactie op de veelal eenzijdige, negatieve en misleidende weergave die in de media circuleert. Anno nu lijkt het vergeten wat er inhoudelijk gevierd wordt tijdens Caribisch carnaval. Viering van culturele dekolonisatie, vrij van onderdrukking, vrijheid tot culturele uitingen na een gruwelijke tijd waar taal, religie en zelfs de dans en muziek meedogenloos afgestraft werden. Tijdens de voorstelling worden hartverwarmende verhalen en andere artistieke uitingen gepresenteerd.En uiteraard staan juist deze eerder verboden dans, muziek en zang van de tot slaaf gemaakten centraal tijdens de voorstelling.

Carnaval betekent veel meer dan alleen praalwagens en kostuums. Afro-Caribisch Carnaval, ontstaan als een viering van verzet tegen slavernij, is een feest van cultuur, erfgoed en vrijheid voor de Afro-Caribische diaspora. Dit kleurrijke feest toont de kracht van culturele expressie als een levendige, artistieke reactie op onderdrukking.

Roots of Carnival is meer dan alleen vermaak; het is een reis van kracht en moed, in de vorm van een vreugdevolle, explosieve ervaring. De show combineert geschiedenis, educatie en gepassioneerde artiesten in een meeslepend verhaal. Traditionele dans, betoverende muziek, live drums en theater komen samen in een spektakel dat je nooit zult vergeten!

Tickets en informatie: https://carnivalexperience.nl

Gegevens

Datum:
29 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

TOBACCO Theater