The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium “Reclaiming the Narrative” NiNsee

2 juni 2023 om14:00 - 20:00

Dit jaar wordt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 het Herdenkingsjaar Slavernijverleden uitgeroepen. Om het jaar officieel in te luiden organiseert het NiNsee op 2 juni in Utrecht het internationale symposium “Reclaiming the Narrative” als aftrap van dit belangrijke herdenkingsjaar. Reclaiming the Narrative zal zich richten op het perspectief van nazaten van tot slaafgemaakten en onderzoekt hoe het verhaal van de trans-Atlantische slavernij op een volwaardige manier kan worden gehoord en erkend.

Doorwerking en herstel van de erfenis van de trans-Atlantische slavernij in de hedendaagse samenleving verwijst naar de manieren waarop de geschiedenis van slavernij en de effecten daarvan de samenleving blijven beïnvloeden en vormgeven, -vaak- lang nadat de formele slavernij is afgeschaft. Dit kan systemisch en geïnstitutionaliseerd racisme, economische en sociale ongelijkheden en culturele attitudes omvatten die geworteld zijn in de geschiedenis van de slavernij.

Om de erfenis van slavernij aan te pakken, moet worden erkend op welke manieren deze geschiedenis de samenleving heeft gevormd en blijft vormen. Maar ook welke stappen ondernomen moeten worden om de ongelijkheden en onrechtvaardigheden aan te pakken die voortvloeien uit dit verleden. Meer informatie over het symposium Reclaiming the Narrative lees je hier.

Interesse om dit evenement bij te wonen? Meld u gratis aan via https://lnkd.in/ey5TFMVY

Gegevens

Datum:
2 juni 2023
Tijd:
14:00 - 20:00
Evenement Categorie: