The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Keti Koti Junior

28 juni

Hoe kun je als docent op een lichte manier een zwaar onderwerp bespreken in de klas, zodat het begrijpelijk blijft voor de leerlingen? En op wat voor manier vind je tegelijkertijd de juiste balans tussen emotie, feitelijke kennis, dialoog en creativiteit. Met de lessen van Keti Koti Junior worden de soms pijnlijke kanten van de geschiedenis ook voor basisschoolleerlingen bespreekbaar gemaakt.

In het programma van Keti Koti Junior volgen leerlingen een les van negentig minuten met ruimte voor dialoog, vragen en interactieve onderdelen. Ook doen ze mee met ‘creatieve verwerkingslessen’ onder begeleiding van professionele kunstdocenten van De Rode Loper op School en Noordjes Kinderkunst. Het thema van dit jaar is ‘creatief verzet en ruim 550 leerlingen doen dit keer mee aan Keti Koti Junior.

De afsluiting van de lessen komt tot uiting in de ‘Keti Koti Junior Show’; een interactief programma waarbij de leerlingen samen zingen en naar muziek luisteren, het Keti Koti Journaal zullen bekijken en een quiz doen. Dit evenement vindt plaats op 28 juni in het Wereldmuseum in Amsterdam, het programma wordt gepresenteerd door Sosha Duysker.

Gegevens

Datum:
28 juni
Evenement Categorieën:
,