The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazz & Vrijheid Festival: Stobá di Kòrsou

29 juni om20:30 - 23:30

Met Randal Corsen, Izaline Calister, Dibo Doran, Stanley Clementina, NØËL & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het geheim achter een huisgemaakte Curaçaose Stobá (stoofschotel) is dat hij lang hoort te sudderen op een pitje. En dat is precies wat er ook is gebeurd met de muziekcultuur op Curaçao. Want ondanks dat het eiland klein is, kent het een hele rijke stroming van diverse muzieksoorten. Zowel Europese als Afrikaanse muziek hebben er door het slavernijverleden hun sporen achtergelaten. Met Stobá di Kòrsou brengt een all-star line-up van artiesten de rijke muziekcultuur van Curaçao samen: verwacht dansbare tumba, tambú, en natuurlijk kan ook de Latijns-Amerikaanse invloed op het eiland niet ontbreken! Onder leiding van Randal Corsen zullen Izaline Calister, Dibo Doran, Stanley Clementina & NØËL samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het dak eraf blazen. Verwacht een muzikale ode aan hun Dushi Kòrsou ter ere van Dia di Abolishon. Koop snel je tickets want de vorige editie van het Jazz & Vrijheid festival was helemaal uitverkocht!

TICKETS

Over het Jazz & Vrijheid Festival
Jazz is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Vrijheid van expressie, om te innoveren én om te improviseren. Maar jazz is ook verbonden aan bevrijding van onderdrukking. Er is geen andere muzieksoort die zo belangrijk is geweest voor de emancipatie van Afro-Amerikanen als jazz. Met het Jazz & Vrijheid Festival zoomen we daarom in op muziek als onderdeel van een constant voortdurende strijd om vrijheid en gelijkheid.

Op de eerste uitverkochte editie van het Jazz & Vrijheid Festival maakten onder anderen Shirma Rouse, Kris Berry, Ronald Snijders, Humphrey Campbell, Jeannine La Rose & Pink Oculus hun opwachting. Tijdens deze tweede editie van het Jazz & Vrijheid festival in DeLaMar krijgt muziek wederom de vrije ruimte.

Het Jazz en Vrijheid Festival is een initiatief van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en DeLaMar, in samenwerking met NiNsee en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Mondriaan Fonds, Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Gegevens

Datum:
29 juni
Tijd:
20:30 - 23:30
Evenement Categorieën:
,