The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jazz & Vrijheid Festival: Keti Koti Galaconcert

1 juli om20:00 - 23:30

Met Jeangu Macrooy, Kenny B., Denise Jannah, Jörgen Raymann & Jazz Orchestra of the Concertgebouw 

Maandag 1 juli is het Keti Koti, een bijzondere dag waarop we de afschaffing van de slavernij herdenken en vieren. Het Keti Koti Galaconcert is daar in de avond dé feestelijke afsluiting van. Met een all-star line-up van artiesten met wortels in Suriname en heel veel muziek blikken we terug naar ons gezamenlijke koloniale verleden maar kijken met soul, jazz, pop & reggae ook naar de toekomst. De presentatie van deze avond is in handen van Jörgen Raymann. Jeangu Macrooy, Kenny B. en  Denise Jannah zullen samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de avond kleur geven. Koop snel je tickets want de vorige editie van het Jazz & Vrijheid festival was helemaal uitverkocht!

TICKETS

Over het Jazz & Vrijheid Festival
Jazz is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Vrijheid van expressie, om te innoveren én om te improviseren. Maar jazz is ook verbonden aan bevrijding van onderdrukking. Er is geen andere muzieksoort die zo belangrijk is geweest voor de emancipatie van Afro-Amerikanen als jazz. Met het Jazz & Vrijheid Festival zoomen we daarom in op muziek als onderdeel van een constant voortdurende strijd om vrijheid en gelijkheid.

Op de eerste uitverkochte editie van het Jazz & Vrijheid Festival maakten onder anderen Shirma Rouse, Kris Berry, Ronald Snijders, Humphrey Campbell, Jeannine La Rose & Pink Oculus hun opwachting. Tijdens deze tweede editie van het Jazz & Vrijheid festival in DeLaMar krijgt muziek wederom de vrije ruimte.

Het Jazz en Vrijheid Festival is een initiatief van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en DeLaMar, in samenwerking met NiNsee en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Mondriaan Fonds, Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Gegevens

Datum:
1 juli
Tijd:
20:00 - 23:30
Evenement Categorieën:
,