The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Comité Arnhem: Herdenkingsdienst

23 juni om10:00 - 15:00

Op zondag 23 juni vindt de Oecumenische herdenkingsdienst plaats in de Salvatorkerk.

In 2021 begon in Arnhem de officiële herdenking van de slachtoffers van de Trans-Atlantische slavenhandel en de Nederlandse koloniale slavernij, met de viering van ‘Keti Koti’ door Stichting Comité 30 juni-1 juli Arnhem. Het jaar daarop sloten de kerken zich hierbij aan, en vorig jaar vierden we voor het eerst de afschaffing van de slavernij tijdens een oecumenische dienst op initiatief van het Comité. De Evangelische Broeder Gemeente speelde een centrale rol, gesteund door andere kerken zoals de RK St. Eusebiusparochie, De Doopsgezinde Gemeente, De Kruiskerk, de Protestantse Gemeente Arnhem en Inloophuis Malburgen. Dit succes toonde de sterke betrokkenheid van mensen uit verschillende kerken, die de Evangelische Broeder Gemeente Arnhem steunden in hun rouw en dagelijkse strijd met de erfenis van deze geschiedenis.

Dit jaar willen we op 23 juni 2024 om 10.00 uur opnieuw gezamenlijk met het Comité de afschaffing van de slavernij herdenken tijdens een oecumenische dienst. Het programma omvat een kerkdienst met vertegenwoordigers van verschillende kerken, bijdragen van een zanggroep van de EBG en de cantorij van de Salvatorkerk, gevolgd door een cultureel samenzijn met Surinaamse gerechten, hapjes en drankjes.

Deze herdenking draagt bij aan het bewustzijn van de impact van de slavernij op zowel nazaten van tot slaaf gemaakten als op de nazaten van degenen die hiervan hebben geprofiteerd. Belangrijk is ook de helende en verzoenende rol van de kerkdienst en ontmoetingen.

We hopen jullie allemaal te zien!

Locatie: Salvatorplein 274, 6832 AH Arnhem

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorie: