The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Comité Amersfoort: Kerk en Slavernij

9 maart om10:30 - 12:30

De kerk is vanaf het eerste begin betrokken bij het Nederlands koloniaal slavernijverleden. Uit onderzoek blijkt dat kerken en dominees plantages en slaafgemaakten bezaten. Slavenhandel en slavernij werd goedgekeurd of gedoogd. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis. Ook Amersfoort had ermee te maken. 

In deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek om zicht te krijgen op de rol van de kerk en de impact op nazaten van tot slaaf gemaakten. Welke linken zijn er met Amersfoort? 

Prof. Dr. George Harinck zal een boeiende inleiding over dit pijnlijke thema verzorgen. Hij is projectleider onderzoek Kerk & Slavernij bij de Protestantse Theologische Universiteit en aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Curaçao. 

Nicole Terborg journalist, presentator, programmamaker en dagvoorzitter, leidt aansluitend het gesprek met het publiek. 

Aanmelden 

Meld je gratis aan door de QR-code te scannen of een mail te sturen naar: amersfoortontketent@amersfoort.nl. Bij voorkeur voor 5 maart! We hopen op een grote opkomst van binnen en buiten de kerken in Amersfoort. 

Tentoonstelling Kerk en Slavernij 

Op zaterdag 9 maart om 10.30 uur wordt in de Xaverius kerk aan ‘t Zand 29 de tentoonstelling Kerk en Slavernij geopend. De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot en met 6 april. Openingstijden zijn te vinden op de website van Amersfoort Ontketent. 

Deze bijeenkomst is ter gelegenheid van het herdenkingsjaar slavernijverleden – 1 juli 2023 – 1 juli 2024 – georganiseerd door de Raad van Kerken Amersfoort samen met de gemeente Amersfoort, Kerk en Wereld en het 30 juni/1 juli comité. 

 

Meer informatie: www.amersfoort.nl/ontketent 

page1image57879104.png

Gegevens

Datum:
9 maart
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie: